Animeren

De vakanties van Kazou zijn niets zonder de vele enthousiaste, gedreven en soms lichtjes gestoorde monitoren. Hetgeen hen verbindt is dat ze kinderen en jongeren een fantastische tijd willen bezorgen. Als moni ben je een grote broer of zus, een gekke entertainer, een zorgende moni, een luisterend oor, ... Het is de animatie die een Kazouvakantie maakt tot wat ze is.

We hebben binnen Kazou een divers aanbod aan vormingen waarbinnen iedereen een plaats kan vinden, of je nu een beginnende monitor bent of een ervaren jongerenbegeleider die nog verder wil groeien binnen Kazou. Laat je verleiden tot een Kazouvorming waarop we je besmetten met de speelse microbe die je nooit meer loslaat!

Binnen Kazou Waas en Dender kan je instromen als monitor via de geattesteerde basiscursus (voor beginnende monitoren die het erkende attest van animator willen behalen) of via de instroomcursus (voor monitoren die dit attest reeds hebben en/of die al zeer veel ervaring hebben in het begeleiden van kinderen en jongeren).

 

Inschrijven voor de Basiscursus of interesse om Instroom te volgen? Surf snel naar www.kazou.be/ikwilje.

Vragen? Neem contact op met Kazou Waas en Dender.

Jomba

Als monitor op JOMBA-vakantie sta je in voor de begeleiding van kinderen en JOngeren Met Bijzondere Aandacht. Afhankelijk van de doelgroep van de vakantie, begeleid je kinderen en jongeren met een licht, matig tot ernstig verstandelijke handicap, kinderen en jongeren met een fysieke handicap. Daarnaast gaat het om kinderen en jongeren met gedragsproblemen, autisme, kinderen in sociaal moeilijke situaties of kinderen die bedplassen. Momenteel genieten zo’n 2000 kinderen en JOngeren Met Bijzondere Aandacht jaarlijks van een JOMBA-vakantie bij Kazou. Al deze vakanties zouden we natuurlijk niet kunnen waarmaken, zonder jouw inzet!

Achim (JOMBA-moni): "Moni zijn op JOMBA-vakantie is een feest. Ik ga al 5 jaar mee op JOMBA-vakantie en zou het voor geen goud willen missen. We doen knotsgekke activiteiten en we hebben de grootste lol, zowel met deelnemers als moni´s. Als moni ben je samen met een medemoni verantwoordelijk voor een aantal deelnemers. Op voorhand krijgen we al een hoop informatie over onze deelnemers en met de hulp van ervaren medemonitoren bereiden we ons  goed voor. Op deze manier kunnen we de deelnemers een onvergetelijke vakantie bezorgen. Naast  begeleiding, fun en spel, organiseer je ook een aantal activiteiten en uitstappen met andere monitoren."

 

Ook aan toekomstige JOMBA-moni's vragen we om de basiscursus voor animatoren te volgen. Dit doe je best bij het verbond van jouw regio. Sommige regio's hebben daarnaast ook nog specifieke JOMBA-vormingen. Interesse? Neem contact op met Kazou Waas en Dender.

Koken

Ben je graag in de weer in de keuken? Zie jij het zitten om te koken voor 30, 40, 50 of soms zelfs 60 hongerige jongeren en wil je graag mee op een Kazouvakantie? Dan ben jij de juiste persoon om deel uit te maken van een kookploeg op één van onze vele Kazouvakanties.

Kazou zoekt kookploegen voor vakanties in het binnenland én in het buitenland. Afhankelijk van de bestemming bestaat een kookploeg uit 3, 4, 5 of 6 personen. Je kan zelf een ploeg samenstellen of je individueel aanmelden. 

Een kookploeg is verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijden (ontbijt, middagmaal of lunchpakket, vieruurtje, avondmaal en vijfde maaltijd), de inkopen en het onderhoud van de keuken (en afhankelijk van het centrum ook het onderhoud van de gemeenschappelijke delen, het sanitair of de kamers). Ter ondersteuning van de kookploegen stelde Kazou een eigen kookbundel samen met praktische tips, de verantwoordelijkheden van een kookploeg en lekkere maaltijden op maat van kinderen en jongeren.  

Samen met de monitoren zorg je ervoor dat de kinderen van een onvergetelijke en vooral smakelijke vakantie kunnen genieten. 

 

Heb je hier nog vragen over of heb je interesse om als kookploeg mee te gaan op een Kazouvakantie? Neem dan zeker contact op met Kazou Waas en Dender.

Verplegen

Ben jij verpleegkundige/vroedkundige/arts of volg je de opleiding verpleegkunde/vroedkunde (2de of 3de jaar) of geneeskunde (3de jaar en verder) en heb je zin om mee te gaan op Kazouvakantie? Voor de JOMBA-vakanties, vakanties voor JOngeren Met Bijzondere Aandacht, is Kazou steeds op zoek naar verpleegkundigen om de vakanties op medisch vlak te begeleiden. Als verpleegkundige sta je samen met de monitoren in voor de dagelijkse verzorging, je neemt verpleegkundige taken op maar draait ook gewoon mee in de vakantiewerking. Samen met een team van enthousiaste monitoren zal je kinderen en jongeren met een handicap een supervakantie bezorgen!

Ook voor enkele reguliere vakanties  (vakantiecentra waar meer dan 250 deelnemers zitten) zijn we op zoek naar verpleegkundigen.

 

Kazou Nationaal zorgt voor de coördinatie van de verpleegkundigen. Heb je hier dus nog vragen over of heb je interesse om als verpleegkundige mee te gaan op een Kazouvakantie? Neem dan zeker contact op met Kazou Nationaal.

Ondersteunen

Onze monitoren en vakantieverantwoordelijken vormen op zich al het perfecte team om een enthousiaste groep deelnemers te begeleiden. In een aantal centra zijn er meerdere groepen van Kazou tegelijkertijd aanwezig. Om de samenwerking tussen deze groepen vlot te laten verlopen en alle voorziene activiteiten vlot op mekaar te laten volgen, stellen we in die centra tijdens een aantal periodes een coördinator aan. Deze persoon is het aanspreekpunt voor alle Kazougroepen ter plaatse en de contactpersoon met het centrum én de activiteitenpartners.

Ook tijdens de winter zijn er een aantal coördinatoren actief, in Zwitserland is dit in combinatie met een skichef. Deze skichef is verantwoordelijk voor de eigen ski-instructoren waarover Kazou in Zwitserland beschikt. Hij/zij zorgt voor een logische planning, een goede opvolging en een degelijke evaluatie van de ski- en snowboardinstructoren.

In Massembre, onze eigen Kazoustek, wordt de coördinator geflankeerd door een coördinatieploeg van een aantal personen. Zij zorgen voor een perfecte uitleendienst, een goede begeleiding van de activiteiten, het onderhoud van de vele ‘funzones’ op het domein en de logistieke ondersteuning van de vele groepen.

 

De coördinatoren en coördinatieploegen worden aangeduid door Kazou Nationaal.